Hjem til menuen...   Side 2 (28)Det har indtil nu været en velbevaret hemmelighed, at der leves et næsten almindeligt storbyliv i hovedstaden Nuuk (Godthåb). Men her er så de afslørende billeder....

Billede 1 forestiller hovedgaden, som strækker sig ned forbi Hotel Hans Egede.

Billede 2 er Hotel Hans Egede. I de store vinduer øverst er der restaurant. Bemærk trafikken. I baggrunden ses trafiklys og fodgængerfelt. I Nuuk er der ikke mindre end 70 taxaer, der kører rundt. Det er nok lidt rigeligt til en by på under 20.000 indbyggere. Men det har den fordel, at når man ringer efter en vogn, så holder den udenfor døren næsten inden man har lagt røret.

Ja, og så er der bybusserne. Der er 4 ruter i alt. Der er busser der kører til havnen, og der er busser til lufthavnen. Man ser dem hele tiden.

Byens vejnet har fin asfalt-belægning og mange fodgænger-felter. Der er tunneller, hvor gaderne er ført igennem fjeldet med boligkvarterer liggende ovenpå. Der er rundkørsler, lystbådehavn, moderne biograf og kulturhus, koncertsale, hoteller, indkøbscentre i flere etager osv. osv.

Boligblokkene ser på afstand meget pæne ud. Men lejlighederne er generelt meget små og danner ramme om mange sociale problemer.

Tilbage Frem